Wat is De Schalm?

De Schalm is een gezinshuis voor maximaal 8 (jong) volwassen met een (licht) verstandelijke beperking in Oosterhout (Gld). 

De dagelijkse zorg en begeleiding van de bewoners ligt in handen van Radboud en Verena. Wij werken als zelfstandig ondernemers en hebben een franchiseovereenkomst met Stichting Driestroom en Ondernemersgroep De Driestroom (ODD).

In het huis dat van alle gemakken is voorzien, heeft iedereen een ruime eigen zit/slaapkamer en is er een gedeelde woonkamer, keuken, wasruimte, badkamer, toilet en tuin. Voor diegenen die eraan toe zijn bieden wij ook kamertraining. De bewoner leert op een meer zelfstandige basis te wonen maar onder dezelfde begeleidingsvoorwaarden.

Alle nodige voorzieningen zoals winkels, sportverenigingen, dagbestedingslocaties, scholen, openbaar vervoer en wegverbindingen, zijn nabij. 

De naam De Schalm kwam tot stand in samenspraak met de bewoners en hun ouders. Die zagen verbondenheid, vertrouwen, warmte, huiselijkheid en veiligheid als kenmerkende schakels in het gezinshuis. Schalm is een ander woord voor schakel.