Wie zijn wij?

Wij zijn Radboud en Verena. Wij zijn getrouwd en hebben 3 kinderen.

Samen bieden wij zorg en begeleiding aan maximaal 8 (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. 

Wij hebben elkaar op het werk ontmoet, op een dagactiviteitencentrum genaamd; “de Nieuwe Schalm”. Hier boden wij activiteiten, begeleiding en verzorging aan (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Verena had de ambitie zich verder te ontwikkelen naar de leidinggevende en organisatorische kant. Dit leidde ertoe dat zij al op relatief jonge leeftijd, locatiehoofd was van drie dagbestedingslocaties voor (jong) volwassenen met een verstandelijke- of meervoudig complexe beperking. Verena is vriendelijk, duidelijk, zorgzaam en goed georganiseerd.

Radboud heeft veel ervaring opgedaan in de zorg, door in veel verschillende settingen en met veel verschillende doelgroepen te werken. Radboud is toegankelijk, belangstellend, altijd in voor een grapje, maar gaat een serieus gesprek zeker niet uit de weg.

In 2010 brachten wij onze kennis en ervaringen weer bij elkaar en begonnen gezinshuis De Schalm. Het organisatorisch talent van Verena en de leergierigheid in de mens van Radboud, maakt ons een sterk team. Wij vullen elkaar goed aan en leren dagelijks van elkaar.

Vanuit deze kwaliteiten en ervaringen geven wij ons gezinshuis vorm maar wij kijken hierbij te alle tijde naar de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Persoonlijke doelen moeten haalbaar zijn en de bewoner moet zich altijd veilig en geborgen voelen.
Veiligheid, rust, gezelligheid, huiselijkheid, duidelijkheid en structuur staan centraal in De Schalm. Een plek waar iedereen mag zijn wie die is maar waar wel rekening gehouden wordt met elkaar.